• Geen wachttijd
  • 15+ jaar ervaring

Over mij

Ik ben Samuel Badenhorst.

In 1978 werd ik geboren in Newcastle, Zuid-Afrika. Aan de Universiteit van Bloemfontein heb ik mijn studie Medicijnen afgerond. Mijn opleiding tot arts volgde ik in een staatsziekenhuis in Zuid-Afrika. Omdat ik een enorme interesse had en heb in de gezondheid van de menselijke geest, en de psychiatrie in Europa op een hoger niveau staat dan in Zuid-Afrika, ben ik in 2004 naar Nederland gekomen. In Assen, bij de GGZ Drenthe, heb ik mijn opleiding tot psychiater gevolgd en succesvol afgerond. Bij de GGZ Eindhoven heb ik tussen 2012 en 2018 nog meer ervaring opgedaan als psychiater. 

Na 14 jaar werkzaam te zijn geweest in de psychiatrie is het mij opgevallen dat er een enorme hiaat is tussen primaire psychiatrische zorg en specialistische psychiatrische zorg. Daarom heb ik besloten om het roer om te gooien en mij in te zetten als coach om mensen met minder ernstige klachten hulp en begeleiding te bieden. Omdat ik er heilig in geloof dat veel mensen met een goede life coach of mental coach, beter af zijn, dan in het psychiatrische circuit verzeild te raken.

Ik heb ruime ervaring met de behandeling van o.a. relatieproblemen, burn-out, angst- en stemmingsklachten, begeleiding van cliënten met een licht verstandelijke beperking, begeleiding van mantelzorgers, en van mensen met een cognitieve of psychotische stoornis en ontwikkelingsstoornissen. Het belangrijkste is dat ik jou zie als medemens, en niet als patient.