Over mij

Een luisterend oor en helpende hand 
in jouw mentale reis

Ik ben Samuel Badenhorst.

In 1978 werd ik geboren in Newcastle, Zuid-Afrika. Aan de Universiteit van Bloemfontein heb ik mijn studie Medicijnen afgerond. Mijn opleiding tot arts volgde ik in een staatsziekenhuis in Zuid-Afrika. 

 • Frame (2)

  Opleiding

  Omdat ik een enorme interesse had en heb in de gezondheid van de menselijke geest, en de psychiatrie in Europa op een hoger niveau staat dan in Zuid-Afrika, ben ik in 2004 naar Nederland gekomen. In Assen, bij de GGZ Drenthe, heb ik mijn opleiding tot psychiater gevolgd en succesvol afgerond. Bij de GGZ Eindhoven heb ik tussen 2012 en 2018 nog meer ervaring opgedaan als psychiater. 

 • Vector (11)

  Werkervaring

  Na 14 jaar werkzaam te zijn geweest in de psychiatrie is het mij opgevallen dat er een enorme hiaat is tussen primaire psychiatrische zorg en specialistische psychiatrische zorg. Daarom heb ik besloten om het roer om te gooien en mij in te zetten als coach om mensen met minder ernstige klachten hulp en begeleiding te bieden. Omdat ik er heilig in geloof dat veel mensen met een goede life coach of mental coach, beter af zijn, dan in het psychiatrische circuit verzeild te raken.

 • Vector (12)

  Ervaring in psychiatrie

  Ik heb ruime ervaring met de behandeling van o.a. relatieproblemen, burn-out, angst- en stemmingsklachten, begeleiding van cliënten met een licht verstandelijke beperking, begeleiding van mantelzorgers, en van mensen met een cognitieve of psychotische stoornis en ontwikkelingsstoornissen. Het belangrijkste is dat ik jou zie als medemens, en niet als patiënt.

ONS AANBOD

Coaching  is een investering in jezelf

Frame (1)

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Je kunt via deze website een kennismakingsgesprek aanvragen. Dat kan al op zeer korte termijn, ik heb momenteel geen wachtlijst. Tijdens dit kennismakingsgesprek leren we elkaar wat beter kennen en kunnen we zien of we een klik hebben. Jij kunt je coachvraag en coachdoel vertellen, ik kan dan direct aangeven of en hoe ik je verder kan helpen. Een kennismakingsgesprek duurt maximaal een uur en is geheel gratis en vrijblijvend. 

Kennismakingsgesprek
Vector (19)

Psychische hulp

Ik kan je op maat psychische steun geven. Door mijn opleiding, ervaring en persoonlijkheid kan ik je heel goed coachen om zelf uit een moeilijke situatie te komen. Ik help jou om jezelf te helpen. Hoe ik dat doe? Dat hangt van jou en je situatie af. Ieder mens is immers uniek. Daarom zie ik je ook als mens, niet als een 'geval', niet als patient en ook niet als nummer.

Psychiatrische hulp
Group (4)

Kortdurende intensieve begeleiding

De meeste coachingtrajecten duren 4 tot 6 gesprekken. Soms minder, soms meer, afhankelijk van het vraagstuk waar je mee zit.

Maar in het algemeen kan ik je snel handvatten geven om je uitdagingen met succes te lijf te gaan. Een coachingstraject hoeft dus niet lang te zijn, maar is vaak wel intensief. De vragen die ik je stel zetten je aan het denken en dat kan je flink wat energie kosten!

Behandelingen
onze kernwaarde

Niet wachten op hulp en resultaat, 
maar zelf direct aan de slag

Badenhorst Coaching kent geen lange wachttijden zoals zoals elders in de zorg.

Kennismakingsgesprek