Depressie

Als je een depressie hebt kun je misschien het gevoel hebben dat niemand je kan helpen maar niets is minder waar. Juist als je gaat praten over wat je bezighoudt en iemand laat meekijken naar jouw situatie, kun je weer wat meer ruimte creëren. Daarnaast is het een hele bevrijding om niet meer alles alleen te hoeven dragen.

Een coach kan jou op een dusdanige manier ondersteuning bieden dat je de dingen die in jouw leven gebeurd zijn of gebeuren, kunt plaatsen. Een coach stelt de juiste vragen die jou aan het denken zet zodat je soms juist anders naar een situatie kunt kijken, of zaken uit het verleden makkelijker los kan laten en verwerken. Het is niet zo dat een coach alles voor jou oplost, dit zul je (ongeacht welke therapie je ook volgt) zelf moeten doen. Echter kan een coach je wel de juiste handvatten, inzichten en oefeningen geven waardoor jij weer wat meer rust in je hoofd krijgt.

Een coach zal je helpen om beter met moeilijke situaties om te gaan en jezelf in balans te brengen en te houden. Dit kan helpend zijn om weer beter in je vel te komen zitten en de kans op een terugval te verkleinen.

Wanneer je in een depressie zit is het soms lastig om alles te overzien en is het bedenken van oplossingen daardoor bijna niet mogelijk.Juist daarom is het zo belangrijk om iemand te zoeken die jou kan helpen om alles weer in een breder perspectief te kunnen bekijken en dingen anders aan kunt gaan pakken.